Előfizetői tartalom

Felfelé módosult az USA Q3 GDP-je (2.)

Portfolio
Az első becslésnél, illetve a piaci várakozásoknál gyorsabban, 3.9%-kal bővült az Egyesült Államok gazdasága a harmadik negyedévben. Az első becslés 3.7%-os bővülést mutatott. A felfelé módosuló GDP-adatban jelentős szerepe volt a vártnál jobban teljesítő exportszektornak, a dinamikus lakossági fogyasztás-bővülésnek, illetve az üzleti beruházásoknak, melyek együttesen ellensúlyozták a vártnál alacsonyabb üzleti készletállomány-bővülést. A második negyedéves végleges GDP-bővülés 3.3%-ot tett ki. A mai adatok tükrében az elmúlt egy év egyes negyedéveinek növekedési átlaga 4%.

A harmadik negyedévben a fogyasztói kiadások 5.1%-kal (az elmúlt három év leggyorsabban) bővült. A tartós fogyasztási cikkekre szóló kereslet 17.2, míg a nem tartós cikkekre 4.8%-kal, a szolgáltatásokra szóló kereslet 2.9%-kal emelkedett. Az üzleti beruházások 12.9%-kal emelkedtek, az export 6.3%, az import 6%-kal bővült a július-szeptemberi időszakban. A harmadik negyedévben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés