Előfizetői tartalom

Kötvénykibocsátásra készül Tunézia

Portfolio
Az észak-afrikai országok manapság azon fáradoznak, hogy miként tudnának forrást bevonni a befektetőktől. Jelenleg a legnépszerűbb megoldást az iszlám jogrend szerint kibocsátott kötvények nyújtják, amelyek a hagyományoshoz képest alacsonyabb hozamon adhatók el. Tunézia éppen ezért fogott össze az Iszlám Fejlesztési Bankkal, hogy 1 milliárd dínár értékben egy kötvénykibocsátást szervezzenek meg. Szakértők szerint kereslet lesz a kötvényekre, a kérdés csak az, hogy milyen áron, például a gazdasági- és politikai instabilitás miatt magasak a kockázatok - írja a Financial Times.

Több észak-afrikai ország, köztük a legújabban Tunézia állt elő azzal az ötlettel, hogy kimennének a kötvénypiacra, mégpedig a hagyományostól eltérően az iszlám jogrend szerinti kötvényeket bocsátanának ki, hiszen a térségben nagyon komoly vételi érdeklődés tapasztalható. A Financial Times szerint a tunéziai kormány a közel-keleti székhelyű Iszlám Fejlesztési Bankkal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés