Előfizetői tartalom

Meglépték a bitek: így reformálják át a 7 ezer milliárd fontos piacot

Portfolio
Kiadta a brit felügyelet szerepét betöltő FCA a 7 ezer milliárd fontnyi vagyont kezelő alapkezelői piacnak az új szabályokat, amelyek a befektetők erősebb védelmét és a nagyobb piaci versenyt célozzák. A felügyelet többek között kiderítené, hogyan számítják a teljesítménydíjakat és előírja, hogy az alapok döntéshozói testületében két független tagnak is ülnie kell.

A Financial Times cikke szerint a brit alapkezelői piacon a fontosabb változások: Az alapkezelőknek egy, minden díjat és költséget magába foglaló díjat kell tudniuk feltüntetni az ügyfeleknek befektetési alaponként. Az egyes alapok döntéshozó testületében legalább két független tagnak is ülnie kell. Az FCA betiltaná a portfóliómenedzserek kockázatmentes, ún. "box" profitját...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés