Előfizetői tartalom

Pozitív fordulat körvonalazódik a feltörekvő piacokon

Portfolio
A múlt szerdán zárult hét során a feltörekvő piaci részvényalapok esetében ismét tőkebeáramlás volt tapasztalható. Összesen 0,7 milliárd dollárnyi tőke érkezett az egyes régiókba, szemben az előző heti 1,3 milliárd dolláros tőkekiáramlással. Ez egyben azt is jelentette, hogy az elmúlt 8 hétből immár kettő zárult tőkebeáramlással. A feltörekvő piaci kötvényalapok esetében a július 17-én zárult hét volt zsinórban a nyolcadik olyan hét, amikor tőkekivonásra került sor. Ez jórészt még mindig a Fed eszközvásárlási programjának lassításával, majd leállításával kapcsolatos jelentős fejlett piaci hozamemelkedéssel és a kockázati étvágy csökkenésével hozható összefüggésbe.

A Fed hetekkel ezelőtti bejelentéseiből az derült ki, hogy akár már idén csökkentheti az amerikai jegybank az eszközvásárlási programjának keretösszegét. Ez a kockázatvállalási hajlandóságra jelentős hatással volt, a piaci reakciók alapján a legjobban a feltörekvő piacok szenvedték meg a szélirány megváltozását. Ez egyben rekord összegű tőkekivonást eredményezett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés