Múlt hét pénteken tette közzé harmadik negyedéves gyorsjelentését az OTP, tegnap a SocGen és a JP Morgan is elemzést tett közzé, amelyben írt a magyar banknál látható folyamatokról.
Kereskedés OTP-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

SocGen


A harmadik negyedéves folyamatok alapján az elemzőház minimálisan megemelte a hitelállomány növekedésére vonatkozó előrejelzését, emiatt az idei és a következő 2 évre vonatkozó profitvárakozást 5,5, 1,7 és 2,5 százalékkal emelte meg a SocGen. A célár emiatt 9248-ról 9500 forintra emelkedett, de még mindig eladás az ajánlás, az indoklás pedig az, hogy idén a profitnövekedést részben a céltartalék-visszaírások hajtották, de az elemzőház a következő időszakban alacsonyabb visszaírásokkal számol, és a kockázati költségek normalizálásával kalkulál, ráadásul az erős verseny miatt a marzsok is tovább szűkülhetnek. Az OTP részvényei P/BV alapon jóval magasabb szorzón (1,7) forognak, mint a régiós bankok (1,1), ráadásul historikusan magasan árazott az OTP P/BV és P/E alapon is. A SocGen célára közel 7 százalékkal alacsonyabb, mint a mostani árfolyam.

JP Morgan


Az OTP továbbra is a kedvenc részvények (top pick) közé tartozik, az elemzőház felülsúlyozásra ajánlja a magyar bank papírjait, ami részben azért vonzó, mert az OTP profitja az elemzőcég előrejelzése alapján a következő két évben 17 illetve 12 százalékkal emelkedhet.

9500 forintos célár érkezett az OTP-re