Különösen az egy részvényre jutó eredmény szempontjából haladta meg a Citigroup harmadik negyedéves gyorsjelentése az elemzői várakozásokat: az EPS 1,32 dollár helyett 1,42, a bevétel pedig 17,16 milliárd dollár helyett 17,90 milliárd dollár lett. A nyitás előtti kereskedésben jelenleg 0,3% körüli pluszban van a bank árfolyama. A JP Morgan is a vártnál kedvezőbb számokat közölt a nagybanki gyorsjelentési szezon első napján:

2017.10.12 12:56 Szépek a JP Morgan számai, de a tréderek nem örülnek
Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Nemcsak az elemzői várakozásokat, de az egy évvel korábbi teljesítményt is meghaladják a Citigroup számai: a bevételek 2%-kal, az egy részvényre jutó eredmény csaknem 15%-kal haladja meg az egy évvel korábbit.

A Citigroup is megverte az elemzőket


Az előző évekre visszatekintve elmondható, hogy a Citigroup kisebb bevételi bázison termel hasonló, illetve a korábbiaknál magasabb profitot. Ugyanakkor a megtérülés továbbra sincs a legjobbak között: a Nemzetközi Valutaalap friss elemzése épp a világ gyenge profittermelő képességű bankjai közé sorolta a társaságot.

2017.10.12 09:18 Az UniCredit és a Deutsche Bank is a leggyengébb bankok közé került

A Citigroup is megverte az elemzőket


Néhány részlet a társaság üzleti eredményeiből:
  • a globális fogyasztói banki (global consumer banking) bevételei 3%-ot emelkedtek, miközben
  • az intézményi ügyfelek divíziójában 9%-kal emelkedtek a bevételek,
  • a vállalati (corporate) bevételek azonban 55%-kal visszaestek.
Michael Corbat vezérigazgató elmondása szerint minden olyan területen nőttek a bevételek, amelyekben befektetéseket hajtottak végre, szigorúan tartották a költségeket, és ismét nőtt a hitelállomány a fogyasztói és az intézményi területen is.

A Citigroup is megverte az elemzőket