2015-ben bírságot kapott pár pénzintézet, amiért a londoni bankközi kamatokat, a Libort manipulálták. A Trump-kormány most három év haladékot adott az érintetteknek, csak ezután kell megszüntetniük nyugdíjalap-kezelési tevékenységüket, a politikus bírálói viszont összemossák az engedményt azzal, hogy az elnök ügyfél az egyik érintett pénzintézetnél, a Deutsche Banknál.
Kereskedés Deutsche Bank-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Öt nagy amerikai bank kapott három év haladékot a Trump-kormánytól, melyeket a Libor-manipulációs botrány miatt eltiltottak a nyugdíjalapok és az egyéni nyugdíjszámlák kezelésétől. Az egyik ezek közül a Deutsche Bank, a legnagyobb német pénzintézet volt.

A USA Today azt próbálja sejtetni az olvasóval, hogy a Deutsche Bank azért kapott haladékot, mert Donald Trumpnak mintegy 300 millió dollárt hiteleztek korábban, holott vélhetően ennek nem sok köze van az Egyesült Államok munkaügyi hivatalának döntéséhez. A pénzintézetet a tudósítás címében egyszerűen csak "Trump-bankként" emlegetik.

A haladék ötletét eredetileg a 2015-ben kiszabott büntetésre az Obama-kormány találta ki, ők eredetileg öt éves türelmi időt akartak adni az érintett pénzintézeteknek. Trumpék végül mindössze három év mellett döntöttek, a Deutsche Bankon kívül a JP Morgan, a Barclays, a UBS és a Citigroup is haladékot kapott.

A Deutsche Bankot egyébként vizsgálja Robert Mueller különleges ügyész csapata is, akik az elnök és csapatának vélt orosz kapcsolatait hivatottak kideríteni.