Előfizetői tartalom

A német bankrendszerben van a következő időzített bomba?

Portfolio
Az őszi választásokra készülő politikusok egyszerűen szeretnének elrejteni azokat a fenyegetéseket, amelyek a német bankrendszerre leselkednek - vélik a CNBC által megszólaltatott elemzők. Miközben a német politikusok az EKB által fenntartott nagyon alacsony kamatkörnyezetre panaszkodnak, a hajózási portfólión elszenvedett veszteségektől a válságból visszamaradt jogi ügyekig egy sor egyéb probléma rontja a német bankok hatékonyságát.

Miközben a piac az olasz bankrendszer bajaira fókuszált az elmúlt hónapokban, a német bankok problémái sem oldódtak meg:a hajózási hitelportfólió problémái számos nagybank és tartományi bank eredményességét veszélyeztetik, túl sok a német bankfiók és banki alkalmazott: 45 ezer bankfiók működik Németországban, 700 ezer banki alkalmazottal a bankok túl nagy száma (túlbankosítottság):...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés