Előfizetői tartalom

Átok vagy áldás? Új kihívások előtt áll a bankszektor

Portfolio
Akár 350 milliárd dollár extra bevételhez juthatnak a bankok, ha kihasználják a technológiai újítások adta lehetőségeket. A McKinsey új elemzéséből kiderül, hogy a mesterséges intelligencia, a big data elemzések és felhő alapú rendszerek használata komoly lehetőségekkel kecsegtet a pénzintézetek számára - írja a Financial Times.

A digitalizáció vezérelt termelékenység növekedése részben segíthet a bankoknak ellensúlyozni az olyan "platform vállalatok", mint az amerikai Amazon vagy a kínai Alibaba térnyerését. A McKinsey elemzői szerint a bankok fintech miatti fenyegetettsége csökkent, de a platform vállalatok által alkalmazott új stratégiák még nagyobb kihívást jelenthetnek az inkumbens (jelentős...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés