Előfizetői tartalom

Boldog szülinapot, halálraítélt!

A Fed korábbi elnöke, Paul Volcker szerint "az egyetlen hasznos dolog a bankolásban". Napjainkban azonban már édesapjával, a bankfiókkal és édesanyjával, a készpénzzel együtt szép lassan veszélyeztett fajjá válik. Igen, az ATM-ről van szó, amely éppen ma ünnepli 50. születésnapját. Nincs jó hírünk az ünnepeltnek: ahogy a bankfiók a videotéka, a készpénz pedig a távirat vagy a bakelitlemez sorsára jut majd, úgy idővel az ATM "telefonfülkésedése" is elkerülhetetlennek tűnik.

Égj csak, szülinapi torta!1967. június 27-én, Észak-Londonban helyezték üzembe a világon először John Shepherd-Barron és a De La Rue Instruments Ltd. találmányát, a bankautomatát. A bank, amely ezt elkövette, az elmúlt évek kamatmanipulációs botrányában elsőként elővett brit Barclays volt. Az első tranzakciót Reg Varney komikus, A buszon című vígjátéksorozat későbbi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés