Előfizetői tartalom

Drasztikus lépés a Raiffeisentől: kemény döntések a háttérben

Többé semmi nem lesz olyan a magyar Raiffeisennél, mint az utóbbi tíz évben volt. A helyi menedzsment által szerdán bejelentett drasztikus költségcsökkentő lépések részben méretcsökkentést kell, hogy jelentsenek. Ezzel nem vonul ki és nem válik niche szereplővé a bank, de könnyen elképzelhető, hogy hosszú távon lényegében lemond az univerzális nagybanki létről. Úgy értékeljük, a régóta levegőben lógó döntésnek három fő kiváltó oka van: 1. az anyabank növekedési lehetőségeinek drasztikus visszaesése a válság előtti bátor kockázatvállaláshoz képest, 2. az agyonszabályozott magyar lakossági bankpiac szűkössé válása a nagy számú szereplő számára, 3. az orosz-ukrán válság is sokat ronthatott a helyzeten. Mindezek fényében a bankok közötti versenyt is némileg átrajzoló döntés üzletileg indokolhatónak tűnik az osztrákok részéről, kérdés, eredményre vezet-e a nagy ésszerűsítés.

Hitelezés 2015 Heinz Wiedner, a magyar Raiffeisen vezérigazgatója is ott lesz jövő csütörtöki Hitelezés 2015 konferenciánkon, regisztráljon Ön is! Információ és jelentkezés A Raiffeisen szerdai bejelentéseiről itt írtunk részletesen:Kapcsolódó cikkünk2015.04.29Nagy bejelentés a magyar Raiffeisentől!Mi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés