Előfizetői tartalom

Egy állami bankmentés, amivel az adófizetők is jól járnak

Portfolio
A napokban tartották meg a brit Lloyds bank éves közgyűlését, ahol elhangzott, hogy az állam az utolsó fennmaradó részesedését is eladja a bankban. Az állami részesedés-eladásokkal az adófizetők is jól járnak, mivel az állam összességében legalább 500 millió fonttal többet kap vissza, mint amennyit eredetileg 2009-ben a bank megmentésére fordított - számol be a hírről a Financial Times.

Valamit azért tudhat a brit kormány, legalábbis ami a nyereséggel történő banki részesedés-eladásokat illeti, mivel a legfrissebb adatok szerint 500 millió fontos (nagyjából 185 milliárd forintos) pluszban száll ki a bankból az állam ahhoz képest, amennyivel még 2009-ben, a pénzügyi válság miatti bankválság elkerülése érdekében szállt be a Lloydsba. Mindez a brit bank...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés