Az elemzői várakozásoknál jobb bevételi és egy részvényre jutó nyereségről számolt be a Bank of America a harmadik negyedévre vonatkozó gyorsjelentésében. A bank 22 milliárd dollárt meghaladó bevételről és közel 50 centes EPS-ről adott számot. A tőzsdei nyitás előtt a bank részvényárfolyama közel 1,5%-os mínuszban tartózkodik.
Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Az elemzők által várt bevételi és EPS-adatokhoz képest jobb számokat közölt a harmadik negyedévre vonatkozóan a Bank of America, a nagybank számai főleg az egy részvényre jutó nyereség soron teljesítette felül a várakozásokat, a várt 45 cent helyett 48 centes EPS-t elérve.

Erre nem számítottak az elemzők: jobb számokkal rukkolt elő a Bank of America


A bank eredménye 13%-os növekedéssel 5,6 milliárd dollárra nőtt az előző év azonos időszakához mérten, A nettó kamatbevételek a magasabb kamatoknak, valamint a hitelezési és betéti aktivitás növekedésének hatására 960 millió dollárral 11,2 milliárdra emelkedtek, miközben a nem kamatjellegű bevételek 756 millió dollárral 10,7 milliárdra estek vissza. Ez utóbbi főként a jelzáloghitelezési bevételek csökkenésével, valamint a visszaeső értékesítési és kereskedési bevételekkel magyarázható.

Erre nem számítottak az elemzők: jobb számokkal rukkolt elő a Bank of America


A fontosabb üzletágak közül kiemelhető a lakossági bankolás 10%-os bevétel növekedése, amely így egy év alatt már közel 9 milliárd dollárt tesz ki a banknál, ehhez képest a globális bankolási üzletág már egy visszafogottabb, éves összevetésben 5%-os bevétel emelkedést produkált. A globális vagyon és befektetési menedzsment üzletágnál az ügyfeleknek kezelt vagyon rekord szintre, több mint ezermilliárd dollárra nőtt, azonban a kötvénykereskedési üzletág bevétele egy év alatt 22%-kal esett vissza.

A bank pénzügyi igazgatójának elmondása szerint egy év alatt 45 milliárd dollárral nőtt a betétek átlagos állománya a banknál, miközben a hitelállomány is 6%-os növekedést produkált. A bank vezére, Brian Moynihan külön kiemelte a bank digitalizációs téren elért eredményeit, ilyen például a Zelle, a személyek közötti fizetést (p2p) lehetővé tévő alkalmazásuk.

A nyitás előtti kereskedésben a bank részvényárfolyama 1,5% körüli mínuszban tartózkodik.

Erre nem számítottak az elemzők: jobb számokkal rukkolt elő a Bank of America