Elkezdte toborozni a munkaerőt új frankfurti központjába a Goldman Sachs, a JP Morgan és a Morgan Stanley, a Brexit miatt 2019 áprilisáig kell az irodáknak készen állniuk a működésre - írja a Bloomberg.
Kereskedés Goldman Sachs-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Megjelentek az online hirdetések, amelyekben a legnagyobb Wall Street-i társaságok új banki munkaerőt toboroznak a kockázatkezelői pozíciótól a jogi megfelelési (complience) munkatársakig és IT-specialistákig, vagyis elsősorban back office területeken.

A Goldman Sachs több mint duplájára akarja növelni frankfurti alkalmazotti létszámát, így az elérheti a 400-at, és a Morgan Stanley is közel 200 új alkalmazott felvételét vette tervbe a német városban (a Financial Times alábbi táblázatban szereplő becslésében 100 költözővel számolt). Jelenleg mintegy 60 ezer pénzügyi dolgozóval büszkélkedhet Frankfurt, London közel 360 ezerrel. A Frankfurt Main Finance lobbicsoport szerint a következő néhány évben előbbi szám 10 ezerrel növekedhet.

A hírügynökség egyik forrása szerint szeretnék minél inkább elkerülni a meglévő alkalmazottak és családjuk esetleges áthelyezéséből eredő problémákat. A bankok munkaerőtervei nem nyilvánosak, ugyanakkor mint az egyik megkérdezett fogalmazott, elérkezett az a pont a Brexithez való alkalmazkodásban, ahonnan már nincs visszaút.

Attól függetlenül, hogy Nagy-Britanniának sikerül-e kétéves átmeneti időszakot kiharcolnia az EU-nál, Brüsszel világossá tette, hogy a kontinensen működni szándékozó bankoknak önálló, a saját lábán is megállni képes érdekeltséggel kell rendelkezniük a kontinensen, és még ha Nagy-Britannia az EU-val azonos jogokat biztosít is bankjainak, ezeket nem fogadja el saját szabályaival ekvivalensnek az EU.

Globális banknál dolgoznál? Új álláshirdetések százai jelennek meg