Előfizetői tartalom

Győzelem vagy halál: fenekestül felfordul a bankvilág

Portfolio
2020-ig nem kell rettegniük a bankoknak a fejlett technológiával ringbe szálló Fintech-cégektől, utána viszont már egyre öldöklőbb lesz a verseny. Ha meg akarják tartani a piacvezető pozíciójukat, a pénzintézeteknek át kell állniuk a "bionikus" értékesíti modellre, amelyben a tech-alapú értékesítést emberi erőforrásokkal kombinálják; nemcsak költséghatékony ez a módszer, de még az ügyfelek igényeit is így lehet a legkönnyebben kielégíteni - áll mindez a Boston Consulting Group (BCG) legfrissebb tanulmányában.

Szétválik a világA jó hír az, hogy a stabilizálódó makrogazdasági környezetben a lakossági ügyfelekkel foglalkozó pénzintézetek bevételének éves átlagos növekedési ütemét (CAGR) 2020-ig 4,6%-ra várja a BCG, ami majdnem két százalékponttal magasabb, mint amit a válság előtt lehetett tapasztalni (3,2%). A "rossz" hír az, hogy ebből nem minden bank fog részesülni, a növekmény...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés