Előfizetői tartalom

Kirúgások jönnek az Erste Banknál, beolvasztják a brókercéget is

Portfolio
"Mindenre kiterjedő" hatékonyságjavító lépések egész sorát tervezi az Erste Bank, ugyanis arra számít, hogy a marzsok és a kamatok tartósan alacsonyan maradnak - árulta el az Indexnek Jelasity Radován elnök-vezérigazgató. Az eddig önállóan működő befektetési szolgáltatót is integrálják, a teljes bankcsoporti létszám 7-9%-át leépítik.

A bankvezér az alábbiakról beszélt még az interjúban: 2011-hez képest egyharmadával csökkentek a bevételeik. A költségeiket is mérsékelték ugyan, de nem ilyen mértékben, így erős rajtuk a hatékonysági nyomás, 7-9 százalékos átlagos létszámcsökkenést terveznek a jelenlegi nagyjából 3000 főből, az ügyfelekkel kapcsolatot tartó részlegeknél kisebb, a háttér-részlegeknél...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés