FONTOS Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa
 
Előfizetői tartalom

Leomlanak az eddig ismert bankrendszer határai

Nehezen fognak pénzt keresni a bankok azokon a termékeken, amelyeket tudatosan keresnek az ügyfelek, és árszintjüket pár másodperc alatt, online összehasonlítják. Maga a pénzügyi termék kifejezés is értelmét fogja veszteni, ha már mindent a mobilunkon intézünk. A magasabb fokozatba kapcsoló digitalizáció nemcsak az információs aszimmetriát bontja le, de idővel a bankszektor határait is felszámolja. A történelem legnagyobb átalakulása zajlik a szemünk láttára, aminek az európai bankrendszer ma még inkább elszenvedője. A bankok jövőjéről beszélgettünk Dietz Miklóssal, a McKinsey Kanadában élő senior partnerével, aki meglepő tapasztalatát is megosztotta velünk: a magyar bankok előbbre járnak a digitalizációban, mint a kanadaiak.

A beszélgetés apropóját a tanácsadócég néhány hete megjelent globális banki tanulmánya adta, amelynek fő üzeneteit itt foglaltuk össze:Kapcsolódó cikkünk2016.12.21Kimondták: a ma ismert bankoknak befellegzettPortfolio: Kettészakadt a nyugati bankrendszer: az amerikai már kilábalt a válságból, az európai viszont még nyakig benne van. Mi az oka ennek? Dietz Miklós: Ez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés