Nem várja meg a Goldman Sachs a Brexit-tárgyalások végső kimenetelét: a hétfőn kezdődő tárgyalásokkal egy időben megkezdi a költözést Londonból Frankfurtba és más európai városokba - jelentette be Richard Gnodde európai igazgató.
Kereskedés Goldman Sachs-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitungnak adott interjújában Gnodde jelezte: az az alapfeltevésük, hogy a Brexit elkerülhetetlen, ezért a 2 éves Brexit-ről szóló tárgyalássorozat várható, 2019-es végső időpontjára lehetővé akarják tenni, hogy a Goldman Sachs egész Európára kiterjedő működési jogokkal rendelkezzen.

Londonban mintegy 6 ezer goldmanos alkalmazott dolgozik jelenleg, átköltöztetésükkel kapcsolatban az európai vezető azt monda, Frankfurtnak nagy előnye van, itt a mostani 200-ról "nagy valószínűséggel" több mint duplázzák majd alkalmazottaik létszámát. A németek, többek között Angela Merkel is üdvözölte az amerikai befektetési bank döntését, Gnadde pedig megdicsérte a német kancellárt, nagyon megbízható, nagyon stabil és nagyon erős vezetőnek nevezve őt.

Londonból több más befektetési bank is munkavállalók százait, ezreit igyekszik átköltöztetni, Németország mellett Franciaország is nagy erőkkel lobbizik megnyerésükért. Gnodde most a német gazdaság exporterejét kritikával illető Emmanuel Macron francia elnökre utalva megjegyezte: minden politikusnak saját országának versenyképességét kellene javítania, ahelyett, hogy másokra mutogat.