Jamie Dimon, a JP Morgan vezérigazgatója Bruno Le Maire, francia pénzügyminiszterrel való találkozása során megerősítette, hogy a Brexit után munkahelyeket helyezhetnek át Londonból a francia fővárosba - írja a Financial Times.A találkozó után Dimon megjegyezte, hogy szerinte jó irányba viszik a francia gazdaságot a reformok, így a Brexit után Párizsba helyezhetik a londoni munkahelyeik egy részét. A Financial Times forrása szerint összesen körülbelül 60 állás áthelyezéséről lehet szó, de a bank más lehetőségeket is nyitva akar tartani. Dimon júliusban már jelezte, hogy a pénzintézet új székhelye Frankfurt lesz, de a 16 000 brit munkahelyből több száz Európa más nagyvárosaiba költözik.

Párizs az elmúlt időben számos intézkedést vezetett be, hogy csökkentse a pénzügyi szektorra nehezedő bürokráciát és a nemzetközi bankok adóterheit. A francia elnök, Emmanuel Macron már a májusi megválasztásakor az üzleti szektor reformjáról és a munkaerőpiac rugalmasságának növeléséről beszélt.

Számos bank Frankfurtot választotta új székhelyének, de Párizsban bíznak abban, hogy sok pénzügyi munkahelyet tudnak a városba vonzani. Gérard Mestrallet, a Europlace Paris vezérigazgatója szerint akár 10 000 új munkahely is létrejöhet a Brexit miatt. A legtöbb bank még arra vár, hogy hogyan alakulnak az EU és Nagy-Britannia közötti tárgyalások, de pár nagybank már megerősítette, hogy Franciaországba költözteti munkahelyei egy részét.

A HBSC már bejelentette, hogy 1 000 munkahelyet költöztethet Párizsba, a Bank of America 300 kereskedő áttelepítését tervezi és a a Citigroup is bejelentette, hogy kereskedési engedélyt kérvényezett a franciáktól.