Előfizetői tartalom

Menny és pokol Magyarországon: 10 ütős ábra a bankjainkról

Fordulóponthoz érkezett a bankszektor: a válság nehéz évei után ott tart, hogy már nem fogja vissza, de összességében még nem is erősíti a gazdaság növekedését. A jegybankárok és az elemzők örülni szoktak ennek a semlegességnek - egyfajta kegyelmi állapotban vagyunk. Más szempontból azonban nem ilyen fényes a helyzet, továbbra is sok a viharfelhő. 10 ábrán bemutatjuk, hogy a különböző mutatók alapján hol tartanak most a bankjaink.

1-5.: A GDP-től a takarékokig. 1. Semleges gazdasági hatásA magyar gazdaság szempontjából az alábbi ábrának van a legnagyobb jelentősége: az MNB Pénzügyi Kondíciós Indexe azt mutatja, hogy a viharos 2009-as év eleje óta nem volt még olyan közel a gazdaságilag semleges hatáshoz a magyar bankszektor, mint most. Úgy mondják ezt, se nem prociklikus, se nem anticiklikus a bankszektor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés