Előfizetői tartalom

Miközben újabb válságtól retteg a felügyelet, a bankok már túl sok pénzen ülnek

Portfolio
A 2008-as pénzügyi válság után a Wall Street szereplőit arra kényszerítette a felügyelet, hogy elég céltartalékot képezzenek ahhoz, hogy akár masszív veszteségeket is képesek legyenek túlélni egy újabb válság esetén anélkül, hogy az adófizetők pénzéből kelljen megmenteni őket. A Wall Street legnagyobb szereplői szerint viszont már egyszerűen túl sok pénzt lapátoltak össze.

"Ha magunkra hagynának minket, nem tartanánk annyi tőkét, amennyit most tartunk" - mondta Lloyd Blankfein, a Goldman Sachs vezére egy befektetői konferencián. Hasonló véleményen van Jamie Dimon, a JP Morgan feje is: "egyértelmű, hogy a bankoknak túl sok tőkéjük van" - írja az éves befektetői hírlevelében - "úgy gondoljuk, hogy ezt a tőkét a bankok arra is fordíthatnák, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés