A Raiffeisen Bank International a vártnál magasabb, 322 millió eurós harmadik negyedéves profitról adott számot. A bank részvényeinek árfolyama közel 1,5 százalékot emelkedett a nyitás utáni percekben.

Az osztrák Raiffeisen Bank International (RBI) a Reuters elemzői konszenzusában szereplő 255 millió eurós eredménynél jelentősen nagyobb, 322 millió eurós eredményről jelentett az idei harmadik negyedévre vonatkozóan. A bank közlése szerint ebben szerepet játszott, hogy az RBI kelet-európai piacain javult az általános gazdasági helyzet, a kockázati költségek pedig csökkentek.

A bank nettó kamatbevétele 4, mag nettó díj- és jutalékbevétele 5,2 százalékkal nőtt a negyedévben éves alapon, míg a kereskedési bevétele 4,6 százalékkal csökkent. A bank annak ellenére növelte kamatbevételét, hogy a legtöbb piacán kamatot vágtak.

Mindenkit meglepett a Raiffeisen


A bank adózás előtti eredménye éves alapon közel felével (47%) nőtt, míg adózás utáni eredménye 63 százalékkal emelkedett. Ebben szerepet játszottak a bank szempontjából kedvező devizaárfolyam-változások.

Mindenkit meglepett a Raiffeisen


A bank az egy évvel ezelőtti azonos időszakhoz képest 14 százalékkal kevesebb (84 millió euró) hitelezési céltartalékot határolt el, működési költségeit pedig 4,7 százalékkal mérsékelte. A bank NPL rátája a nem teljesítő hitelek leírsának és értékesítésének, illetve a hitelek javuló minőségének köszönhetően 6,7 százalékra csökkent.

Mindenkit meglepett a RaiffeisenA bank 1,5 százalékos pluszban indította a kereskedési napot a gyorsjelentés közzététele után.

Mindenkit meglepett a Raiffeisen