Előfizetői tartalom

Pár hónap, és aknamezővé válhat a kötvénypiac

Portfolio
A MiFID 2. januári életbe lépésével a befektetési piacon belül a kötvénypiac is jelentős változásokra készülhet. Az egyik ilyen, hogy a vállalati kötvényértékesítéseket is szigorítanák és már nem fog működni a korábbi modell, ahol bizonyos befektetőket előnyben részesítettek az értékesítések során a bankok. Bár így több esélyük lesz a lakossági befektetőknek is a vásárlásra, kérdés, hogyan tudják majd ezeket a több száz oldalas dokumentumokat az új MiFID előírásainak megfelelően három oldalasra csökkenteni - számol be a hírről a Financial Times.

Jelentősen változhat az eddigi értékesítési folyamat a vállalati kötvények piacán, amelyet már eddig is a túlkereslet jellemzett. A januárban életbe lépő MiFID 2. előírja, hogy a bankároknak igazságosan kell eljárniuk, amikor a vállalati kötvényeket értékesítik. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy egyik intézményi befektetőt sem lehet előnyben részesíteni, így még...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés