Előfizetői tartalom

Radikális lépéseket fontolgat a Sberbank

Portfolio
Át kell alakítaniuk európai működésüket az orosz bankoknak, ha le akarnak kerülni az Európai Központi Bank "jelentős intézményeket" tartalmazó listájáról, amelynek értelmében az eddiginél jóval nagyobb tőkét kellene megképezniük - írja a Financial Times. A VTB már konkrét lépéseket tett ennek érdekében, a Sberbank viszont kivár, és még csak fontolgat hasonlókat.

Andrej Kosztyin, az állami tulajdonban lévő VTB Bank vezérigazgatója közölte: azt tervezik, hogy megszüntetik franciaországi tevékenységüket, európai központjukat pedig Bécsből Frankfurtba telepítik át, csökkentve ezzel is a szükséges működési engedélyek számát. Jelenleg Franciaországban 60, Németországban és Ausztriában pedig több mint 240 alkalmazottal rendelkezik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés