Előfizetői tartalom

Sorra dőlnek ki a csontvázak, a világ egyik legmocskosabb bankja a Deutsche Bank

A Deutsche Bank 2008 eleje óta különböző csalások miatt több mint 9 milliárd dollár büntetést fizetett, és egyelőre nehéz megmondani, hol áll meg a végösszeg. A bank 5,5 milliárd eurót tett félre büntetésekre, de a legutóbbi botrányok, az akár 14 milliárd dolláros büntetéssel fenyegető MBS-botrány vagy az orosz pénzmosási csalás jóval nagyobb veszteséget okozhat a banknak, mint amire a menedzsment számít. Azon már régen túl vagyunk, hogy a Deutsche Bankot áldozatnak tekintsük, az elmúlt évek botrányai alapján minden szintet átjárt a bűnözés, korábbi vezérigazgatók, termékfejlesztők, ügyintézők, kereskedők, elemzők is nagyot hibáztak, és az sem menti fel őket, hogy más nagybankok is nyakig sárosak.

Enron, MortgageIT, CDO, Freddie-Fannie. Az elmúlt hetekben sokat foglalkoztunk a Deutsche Bank aktuális botrányaival, de miközben szinte evidencia, hogy a Deutsche Bank az elmúlt évek szinte minden banki botrányában érintett volt, nem sokan tudják, mik is ezek az ügyek, ezért a teljesség igénye nélkül összegyűjtöttük a Deutsche Bankhoz kötődő fontosabb bűncselekményeket.Az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés