Előfizetői tartalom

Szabálytalanságok az FHB-nál és az OTP-nél

Portfolio
Az MNB kötelezte az FHB Kereskedelmi Bankot és az OTP Bankot, hogy üzletszabályzatuk kiegészítésével egyértelmű és teljes körű tájékoztatást adjanak ügyfeleiknek a nyereménybetétek kamat- és nyereményalap számításáról. Az FHB Bankot - a termékhez kötődő számviteli hiányosságok miatt is - nyolcmillió forint bírság megfizetésére kötelezte a jegybank.

A Magyar Nemzeti Bank célvizsgálatot folytatott le az FHB Kereskedelmi Bank Zrt.-nél és az OTP Bank Nyrt-nél, melynek során azt vizsgálta, hogy az intézmények szabályszerűen és megfelelően dokumentált módon járnak-e el a nyereményalapok képzése és a sorsolások lebonyolítása során. A jegybank a 2017. január 1-jétől a vizsgálat lezárásáig tartó időszakot tekintette át...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés