A várt 1,67 dolláros érték helyett 1,76 dolláros egy részvényre jutó eredményt ért el 2017 harmadik negyedévében a JP Morgan, a bevételük pedig 25,23 milliárd dollár lett, amely összhangban van az elemzői várakozásokkal. A nyitás előtti kereskedésben 0,9%-ot esett a bank részvényeinek árfolyama.
Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Közzétette harmadik negyedéves eredményeit a legnagyobb amerikai pénzintézet, a JP Morgan Chase. A Reuters elemzői konszenzusában szereplő EPS-várakozásoknál 5,4%-kal jobb eredményt ért el a bank, 1,76 dolláros egy részvényre jutó eredményről számoltak be. Ez a tavalyi, 1,6 dolláros értéknél 10%-kal magasabb értéket jelent.

A pénzintézet 25,23 milliárd dolláros bevétele az elemzők várakozásainak megfelelő érték, a tavalyi, 25,5 milliárd dolláros bázisnál azonban 1,1%-kal rosszabb.

Szépek a JP Morgan számai, de a tréderek nem örülnek


A JP Morgan kötvénykereskedési üzletágának bevétele 27%-ot esett, amit a pénzintézet az alacsony volatilitással és a szűkebb spreadekkel indokolt. A részvénykereskedési üzletág sem muzsikált túl jól: 4%-kal csökkent a bevételük, elsősorban a származtatott ügyletekkel kapcsolatos alacsony érdeklődés miatt.

Összességében a JP Morgan kereskedési bevétele 16%-ot csökkent a harmadik negyedévben, ami némileg viszont jobb, mint amire Jamie Dimon, a pénzintézet vezérigazgatója figyelmeztetett még szeptember közepén.

Szépek a JP Morgan számai, de a tréderek nem örülnek


Dimon szerint az amerikai gazdaság stabil és a munkaerőpiac is egészséges, a sorozatos természeti katasztrófák azonban a bank ügyfeleit rosszul érintették.

Nyitás előtti kereskedésben 0,9%-ot esett a JP Morgan részvényeinek árfolyama, a befektetők az értékpapír-kereskedési üzletág romló bevételei miatt kezdték el adni a nagybank papírjait. Idén eddig 12%-os pluszban vannak a JP Morgan papírjai, Donald Trump választási győzelme óta pedig 38%-os pluszban vannak.

Szépek a JP Morgan számai, de a tréderek nem örülnek