A jövő év második negyedévétől papírmentes számlanyitást tesz lehetővé minden fiókjában az Erste Bank - jelentette be Harmati László vezérigazgató-helyettes a bankcsoport innovatív koncepciója szerint felújított újbudai egységének bemutatóján. A bank a következő hónapokban egy új fióki modell magyarországi működését teszteli, a teljes fiókhálózat átalakításáról a tesztidőszak lezárása után, 2018-ban döntenek.

Harmati László is előadást tart Öngondoskodás 2017 konferenciánkon, ne maradjon le róla!


A jövő fiókjában eltűnnek a papírok és a pultsorok, a bank nyitott térré válik, az ügyintézés felgyorsul és egyszerűsödik, jelentősen csökken az adminisztrációra fordított idő. Az Ersténél az elmúlt két évben több mint két és félszeresére emelkedett az elektronikus csatornákon végzett tranzakciók száma, és az ügyfeleik több mint fele aktívan használ valamilyen digitális csatornát. A vezérigazgató-helyettes szerint ugyanakkor a fiókok szerepe, a személyes kiszolgálás jelentősége a banki szolgáltatások egy részénél nőhet a jövőben.

Ahhoz azonban, hogy megfeleljenek a megváltozott pénzügyi szokásoknak, át kell alakulniuk a fiókoknak. Az országos elérhetőség jelentőségét mutatja, hogy a hitelezés és a vagyonkezelési szolgáltatások fellendülésével párhuzamosan növekedésnek indult az ilyen szolgáltatásokat igénylő fióki látogatások száma. Az Erste ma a harmadik legnagyobb fiókhálózattal rendelkező pénzintézet Magyarországon, és meg akarja őrizni ezt a pozícióját.

Hasonlóképpen átalakított fiókokat Ausztriában, Csehországban és Romániában már üzemeltet az Erste Group. Az éjjel-nappal nyitva tartó önkiszolgáló szolgáltatásokkal párhuzamosan a tanácsadás kerül előtérbe egy teljesen megváltozott, barátságos fióki környezetben. Ezt támogatja a módosított fióki alaprajz, a hagyományos pultok eltűnése, a folyamatok digitalizálása, az ügyintézés felgyorsulása és az adminisztráció csökkentése.

Az Erste Bank a következő hónapokban az új fióki modell magyarországi működését teszteli, fokozatosan beépítve a digitalizációs vívmányokat. A bank a modellt a visszajelzések alapján teljesen a magyar ügyfelek igényeire szabja az újbudai és még néhány kiválasztott fiókban. A teljes fiókhálózat átalakításáról a tesztidőszak lezárása után, 2018-ban döntenek.

Harmati László is előadást tart Öngondoskodás 2017 konferenciánkon, ne maradjon le róla!