Részben leállt az Unicredit bankkártyás rendszere - írta az Index. Az ügyben megkeresték az Unicredit ügyfélszolgálatát, ahol arról tájékoztatták a lap munkatársát, hogy a bankkártyákkal lehet boltban vásárolni, illetve az automatákból készpénzt felvenni, de az online vásárlási szolgáltatásuk leállt. Kora estére aztán minden rendbe jött.


Az online fizetés leállása több bankot is érinthet.


A legfrissebb olvasói információk szerint ugyanis délután nem lehetett K&H-s bankkártyával sem online fizetni, míg egy másik olvasónak a K&H-s SZÉP Kártyával nem sikerült fizetnie.

Kora este már minden rendben volt


A UniCredit Bank este 19 óra körül küldött hivatalos közleményt a lapnak, amely szerint elhárították a hibát, a szolgáltatás ismét üzemel. Ezt írták:

A mai napon reggel 7 és délután 3 óra között fellépett technikai probléma az online kártyás fizetés alkalmával használt bankkártyákat érintette, közülük is csak azokat, melyek az online fizetés során 3D Secure szolgáltatással működnek. A fizikai kártyahasználat (készpénzfelvétel, bolti bankkártyás fizetés) zavartalanul működött.

A bankunkat és más bankokat egyaránt érintő technikai problémát elhárítottuk. Jelenleg az UniCredit Bank valamennyi elektronikus banki szolgáltatása, beleértve a kártyás online fizetést is, zavartalanul működik.