Előfizetői tartalom

Tomboló káoszt leplez a csend a nagy olasz bankmentés körül?

Portfolio
Az olasz pénzügyi szektor képviselői és az Európai Bizottság (EB) gőzerővel dolgoznak azon, hogy az észak-olasz Veneto régióban található két bajba jutott bankot megmentsék, esetleges csődjük ugyanis megrengetheti az eurózóna harmadik legnagyobb gazdaságát. A részletekről azonban mindenki hallgat, az is lehet, hogy kisiklik a nagy olasz bankmentés.

A Bloomberg beszámolója szerint Piero Carlo Padoan, Olaszország pénzügyminisztere tegnap azt nyilatkozta, hogy "aktívan dolgoznak" a Veneto Banca és a Banco Popolare di Vicenza helyzetén anélkül, hogy részletezte volna, mit is jelent ez pontosan. Az EB alelnöke, Valdis Dombrovskis egy sajtókonferencián mondta azt pénteken, hogy az olasz hatóságokkal szorosan együttműködve dolgoznak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés