Előfizetői tartalom

Történelmi csúcson az OTP - Egy évtizedet kellett rá várni

2007. július végén nem sokan gondolták volna, hogy az OTP másfél év alatt elveszíti az értékének közel 90 százalékát, és több mint egy évtizednek kell eltelnie, hogy újra 11 000 forint közelébe emelkedjen az árfolyam. Pedig ez történt. Több mint 10 év. Ennyi idő kellett ahhoz, hogy az OTP árfolyama visszakapaszkodjon oda, ahol 2007 júliusában már járt, és bár az árfolyam ott áll, ahol egy évtizede, ez a bank már nem az a bank. Az elmúlt évtized bővelkedett eseményekben, bár ezek többségéről valószínűleg szívesen lemondott volna a bank vezetése, többek között a globális gazdasági válság, az orosz-ukrán katonai konfliktus, a végtörlesztés, a bankadó mind alaposan megviselte az OTP-t, de nagyon úgy tűnik, hogy a bank megerősödve került ki az elmúlt évek csatáiból.

10 évMindenkori zárócsúcsát 10 939 forinton 2007. július 23-án állította be az OTP, a napon belüli csúcs pedig 10 970 forint volt másnap. Nem sokan láthatták előre, ami az azt követő hónapokban, években történt, előbb valamivel több mint másfél év alatt az OTP elveszítette az értékének a 89 százalékát, és összesen több mint 10 évnek kellett eltelnie, hogy újra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés