Az egy részvényre jutó nyereség 1,16 dollár lett a tavalyi negyedik negyedévre vonatkozóan, mellyel a Wells Fargo meghaladta az elemzői várakozásokat, a bevétel soron azonban csalódást okozott, a 22,05 milliárd dolláros bevétel elmarad ugyanis a várt 22,38 milliárdtól. A bank gyorsjelentését követően egyelőre mínusz 0,7%-ban tartózkodik a részvényárfolyam.
Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

22,05 milliárd dolláros negyedik negyedévi bevételi adatokról adott számot az elmúlt percekben az utóbbi időszakban számlabotrányaival a figyelem középpontjába kerülő Wells Fargo, ez az azonban elmarad az elemzők által várt 22,38 milliárd dollártól, 2016 azonos időszakához képest viszont 2,2%-os bevételnövekedésről beszélhetünk. Az egy részvényre jutó nyereség (EPS) viszont a várt 1,07 dollárhoz képest jobb, 1,16 dollár lett.

Vegyes számokkal jött ki az amerikai botránybank


Trump adóreformjának hatására a bank adózás utáni eredménye 3,35 milliárd dollárt ért el, ami a banki közlemény szerint részben annak köszönhető, hogy a nettó halasztott adókötelezettség leírásának hatására egy becsült 3,9 milliárd dollár körüli adójóváírást számolhatnak el, ami a többi bank nagy többségére az előzetes közlések alapján nem jellemző.

A nettó kamatbevételek éves összevetésben 89 millió dollárral 12,3 milliárdra estek vissza, miközben a nem kamatjellegű bevételek 557 millióval emelkedtek.

Viszonylag magas, 2,4 milliárd dolláros nem kamatjellegű veszteségről számolt be a bank a negyedik negyedéves gyorsjelentésben. A különféle hatósági és jogi ügyek miatt elszámolt 3,3 milliárd dolláros bírságok miatt a működésre 2,2, milliárdos veszteségről adtak számot. Ez is mutatja, hogy ha az előbbi pozitív adózási tétel nem lett volna, a bank adzózás utáni veszteségről számolt volna be.

Vegyes számokkal jött ki az amerikai botránybank


Tim Sloan vezérigazgató a közleményben kifejtette, hogy 2017-ben több kihívással is szembe kellett nézzen a pénzintézet, de bízik abban, hogy a 2018-as év jobb lesz a tavalyinál.

Úgy tűnik, hogy a bank gyorsjelentése nem győzte meg a befektetőket, a nyitás előtti kereskedésben 0,7% körüli mínuszban van a pénzintézet részvényárfolyama.

Vegyes számokkal jött ki az amerikai botránybank