Előfizetői tartalom

45 milliós bírságot kapott az MNB-től az Aegon biztosító

Portfolio
Az MNB összesen 45 millió forint bírságot szabott ki az AEGON Biztosítóra a társaság működését érintő nem megfelelő eljárások, a biztosítási szerződések hiányos tartalmi elemei, illetve az ügyfél-tájékoztatásra és panaszkezelésre vonatkozó jogsértések miatt. A bírságösszeget egyes jogszabálysértések súlyossága, a feltárt hiányosságok száma és a biztosító piaci súlya alapozta meg - írja a felügyelet sajtóközleményben.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) vizsgálati programjába illeszkedő átfogó vizsgálatot végzett az AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt.-nél (AEGON Biztosító), a társaság tevékenységét 2013. október 1-től az ellenőrzés lezárásáig áttekintve. A vizsgálat során feltárt hiányosságok ellenére a biztosító alapvetően jogszabályszerűen működik. Az MNB ugyanakkor súlyos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés