Előfizetői tartalom

Dagad a magyar nyugdíjvagyon, kenterbe verik a piacot a magánkasszák

Az MNB legfrissebb adatai szerint tavaly az önkéntes pénztári szektor által kezelt vagyon közel 84%-a koncentrálódott a tíz legnagyobb szereplőnél. Ahhoz képest, hogy a legnagyobb önkéntes kasszának számító OTP közel akkora vagyont kezel, mint a négy megmaradt magánnyugdíjpénztár összesen, a magánkasszák legnagyobb portfóliói kenterbe verték hozamok terén az önkéntes kasszákat. Hat ábrán gyűjtöttük ki a legérdekesebb adatokat.

Portfolio Öngondoskodás 2017 A nyugdíjpénztárakról és a nyugdíj-megtakarítási lehetőségekről is szó lesz a Portfolio október 17-ei Öngondoskodás konferenciáján. Információ és jelentkezés Az MNB nemrég közzétett Aranykönyve szerint tavaly év végén az önkéntes nyugdíjpénztárak összesen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés