Előfizetői tartalom

Örülhetnek a magyar cégvezetők - Hidegzuhany a biztosítóknak

Az elmúlt két évben arra alapozott egy több milliárd forintos üzletet a magyar biztosítók egy része, hogy a cégvezetők felelősségét a 2014 márciusában hatályba lépett új Polgári Törvénykönyv nem egyértelműen szabályozta. E jogbizonytalanságnak köszönhetően felelősségbiztosítást lehetett kötni több mint ötezer, potenciálisan pedig több tízezer cégvezetővel. Egy folyamatban lévő kormányzati törvényjavaslat azonban megszüntetné a jogbizonytalanságot, így a biztosítók két éve létező üzleti lehetősége ugrani látszik. A Magyar Biztosítók Szövetségénél a fogyasztókat is féltik az újabb változtatás miatt.

Növekedés a felelősségbiztosítási piaconA felelősségbiztosítási tevékenység a magyar biztosítási szektor egyik nagy reménysége a nyugdíj- és egészségbiztosítások mellett, hiszen hiába adott intő példát a Mal 2010-es vörösiszap-katasztrófája, a magyar vállalatok még mindig igencsak védtelenek olyan eseményekkel szemben, mint például a fogyasztóknak vagy üzleti partnereiknek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés