Előfizetői tartalom

Történelmi fordulatot hozott a cafeteriaváltozás

Portfolio
Az első negyedévben az önkéntes és egészségpénztárak vagyona 8,5, illetve 6,4%-kal nőtt az előző év azonos időszakához képest, de a cafeteriarendszer módosítása miatt a munkáltatói befizetések drasztikusan visszaestek, főleg az egészségpénztári szektorban. Jó hír, hogy a tagok aktivizálták magukat a tagdíjbefizetéseken belül, de még így is aggasztó a pénztárak sorsa, főleg azt figyelembe véve, hogy a korösszetétel alapján a 30 év alatti tagok gyakorlatilag hiánycikknek számítanak.

Kravalik Gábor, az ÖPOSZ elnöke az alábbi friss számokat közölte az önkéntes és egészségpénztárak első negyedévéről a társaság mai sajtóeseményén: A pénztári szektor vagyonnövekedése továbbra is tart, bár a munkáltatói tagdíj-hozzájárulás csökkent, ezen belül az önkéntes pénztáraknál csökkent kevésbé és az egészségpénztáraknál leginkább. Ez főként...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés