Előfizetői tartalom

Új bizniszre váltottak a magyar biztosításkirályok

Portfolio
Hiába csökkent nyolc év alatt 29%-kal az alkuszként vagy többes ügynökként dolgozó biztosításközvetítők száma Magyarországon, a szektor jutalékbevétele 12%-kal emelkedett azóta - mutatja az MNB ma közzétett, 2016-ra vonatkozó statisztikája. A nem-életbiztosítási ág inkább felfelé, az életbiztosítási viszont lefelé mutató trendet mutat, és ez csak erősödhet a közeljövőben a 2018-ban és 2019-ben szigorodó jutalékkorlátozás hatására.

A felügyelet nyár eleji statisztikája alapján tavaly év végén 29%-kal dolgoztak kevesebben a hazai biztosításközvetítői szakmában, mint nyolc évvel korábban, de a válság első éveire jellemző csökkenés az elmúlt öt évben már megállt.A közel 30 ezer biztosításközvetítő csaknem fele valamelyik biztosító függő ügynökeként dolgozik, több mint 9 ezer alkuszról,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés