Előfizetői tartalom

Megfojtja a biztosítókat a rekordalacsony hozamkörnyezet

Portfolio
A rekordalacsony hozamkörnyezet nemcsak a biztosítók ügyfeleinek megtakarítási portfólióira helyez nyomást, hanem a szolgáltatók költségeit (és így bevételeit) is lejjebb nyomja, valamint a díjtartalékokon elért hozamot is csökkenti. A biztosítóknak ezért alternatív eszközök felé kell elkezdeniük kacsingatni, ehhez viszont a felügyelet rugalmasságára van szükség - hangzott el az FBAMSZ 13. Biztosításszakmai Konferenciáján.

Horváth Gyula, az Aegon Magyarország pénzügyi vezérigazgató-helyettese előadásának kezdetén a jelenlegi hozamkörnyezetet helyezte történelmi kontextusba: az amerikai tízéves állampapírok átlagos hozama a polgárháborútól számítva 4,5 százalék körül van, ehhez viszonyítva a jelenlegi állampapírhozamok nemcsak alacsonyak, hanem a történelem egyik legalacsonyabb értékén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés