Előfizetői tartalom

MNB: indulhat a verseny a Dimenzió ügyfeleiért

Portfolio
Az MNB a fenntarthatatlan üzleti modellből következő, nem orvosolt tőkeproblémák miatt visszavonta a Dimenzió Kölcsönös Biztosító és Önsegélyező Egyesület tevékenységi engedélyét, s kezdeményezte életbiztosítási állományának átruházását más biztosító vagy önkéntes nyugdíjpénztár részére. Az egyesület tagjainak megtakarításai rendelkezésre állnak, kár az ügyfeleket nem érte, az állományátruházás kapcsán nincs teendőjük.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) ma közzétett határozatában visszavonta a Dimenzió Kölcsönös Biztosító és Önsegélyező Egyesület (Dimenzió egyesület) tevékenységi engedélyét. Az intézkedésre azt követően került sor, hogy a jegybank - amely előzőleg vizsgálatot folytatott a biztosítóegyesületnél és felügyeleti biztost is kirendelt ahhoz - pénzügyi terv elkészítésére...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés