Előfizetői tartalom

Pénzeső a CIG Pannóniánál

Portfolio
Június 30-ával beolvasztotta a korábbi MKB Biztosítókat a CIG, így a második negyedév az utolsó olyan három hónap volt, amikor még négy külön biztosítóval működött a csoport. A CIG Pannónia ma reggel közzétett gyorsjelentésének a számai a folyamatban lévő portfóliótisztítás és átcsoportosítások miatt nehezen összevethetők a korábbiakkal. Az anyacég, a CIG Pannónia Életbiztosító mindazonáltal 2012 vége óta nem látott, 448 millió forintos (MSZSZ szerinti) nyereséget ért el. Emögött az alapkezelő 223 millió forintos osztalékfizetése áll, ami nélkül csak kis mértékben javult az eredmény.

Az MKB-tól megvásárolt biztosítók közül az életbiztosító a CIG Pannónia Életbiztosítóba, a vagyonbiztosító pedig ennek leánycégébe, a CIG EMABIT-ba olvadt be június 30-ával, így július 1-jétől ismét csak két biztosítóról beszélhetünk. A második negyedéves tájékoztató még külön mutatja a négy biztosítót. Hogy lássuk az új szerzemények méretét, bemutatjuk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés