Előfizetői tartalom

Újabb vörös riasztás villant fel a világ második legnagyobb gazdaságában

Portfolio
Miközben mindenki a kínai árnyékbankok és hitelpiac miatt aggódik, a biztosítási szektorban is bomba ketyeg. A kínai biztosítóknak ugyanis szinte köze sincs a biztosításhoz és a kockázatok kezeléséhez, sokkal inkább kockázatos hedge fundokként működnek, amelyek csak hírből ismerik az aktuáriusokat, vagy a szavatoló tőke kiszámításának módszereit.

A kínai biztosítók látszólag épp az aranykorukat élik. Az elmúlt két évben 88%-ot növekedett a díjbevételük, a teljes eszközállományuk 49%-ot emelkedett, míg a kárigények mindössze 43%-kal növekedtek. A teljes szektor ma már 2400 milliárd dollárnyi eszközállománnyal rendelkezik és kilátásaik sem rosszak: az elöregedő lakosság magas megtakarítási rátával rendelkezik....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés