Előfizetői tartalom

Háborút hirdetett Brüsszel a bedőlt hitelek ellen

Portfolio
Ma kiadta az Európai Bizottság első eredményjelentését, amely az EU és az egyes tagállamok szempontjából is bemutatja a nem teljesítő hitelekkel kapcsolatos közelmúltbeli fejleményeket. Megállapította Brüsszel, hogy a nem teljesítő hitelek aránya stabilan csökkent, a fedezeti arányok pedig stabilan nőttek 2017 második felében is. A Bizottság tavasszal átfogó intézkedéscsomagot fog előterjeszteni a probléma hosszabb távú kezelésére is.

ElőzményekMivel a nem teljesítő hitelek Európa bankrendszerének egyik jelentős fennmaradó kockázatát képezik, az Európai Bizottság 2017 októberében azt javasolta, hogy a bankunió kiteljesítési folyamatában kapjanak hangsúlyosabb szerepet a nemteljesítő hiteleket párhuzamos kockázatcsökkentéssel és kockázatmegosztással csökkentő intézkedések, amit az elmúlt hónapokban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés