Előfizetői tartalom

Hitelt vett fel a céged? - Bekerültetek az MNB új adatbázisába

Portfolio
Új adatbázissal és erre épülő hitelkockázat-becslési modellel állt elő az MNB és a központi hitelinformációs rendszert kezelő BISZ Zrt. Az adatbázis minden hitelezett vállalkozás pénzügyi adatait tartalmazza, a rá épülő csődvalószínűséget becslő szolgáltatást pedig minden hitelintézet és pénzügyi vállalkozás igénybe veheti. A jegybank szerint az új rendszer mérsékelheti a kkv-hitelezés kockázatait, és élénkítheti a hitelezést.

Az MNB tavaly novemberben jelentette be a Piaci Hitelprogramot, amely idén abban segíti a bankokat, hogy fokozatosan áttérjenek a kis- és középvállalkozások piaci hitelezésére, amely aztán felváltja a Növekedési Hitelprogramot is. Ennek két lépcsője már megvalósult: az MNB likviditássegítő ösztönzőkkel támogatja a hitelezést, amelynek fejében a bankoktól kora tavasszal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés