FONTOS Megtörtént Izrael ellencsapása Iránnal szemben, itt vannak a részletek
 
Előfizetői tartalom

Mekkora arculcsapás lesz a CSOK elvétele a bankoknak?

Eddig sem keresték halálra magukat a bankok a CSOK adminisztrációján, így nem kell attól tartani, hogy Lázár János mai szíves közlése földhöz vágná őket. Becslésünk szerint évi 2 milliárd forint bruttó díjbevételt realizál ezen a szektor. A keresztértékesítésben és a marketingben azonban nagy a szerepe a CSOK-nak, ennek kiesése jobban fájhat majd egyes pénzintézeteknek.

Az MNB adatai szerint a tavaly felvett lakáshitelek közel 16%-ához (72 milliárd forintnyi lakáshitel) kapcsolódott CSOK, tehát el lehet mondani, hogy a CSOK jelentős tényező a lakáshitelpiacon, de a bankok hitelezési tevékenységében összességében nem pótolhatatlan a szerepe. A CSOK adminisztrációjának az elvétele valószínűleg nem fogja csökkenti a bankok lakáshitelei iránti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés