FONTOS Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa
 
Előfizetői tartalom

Mennyivel nő a törlesztőrészletem, ha elszállnak a kamatok?

Portfolio
2017-ből átléptünk 2018-ba, ami sok más mellett azt is jelenti, hogy közelebb kerültünk a hazai kamatkörnyezet megemelkedéséhez, akármikor is következik az be. Épp itt az ideje tehát, hogy megnézzük, mennyivel fog megemelkedni a hitelünk törlesztőrészlete, ha magasabb kamatszinten talál minket a következő kamatperiódus.

Javában tart a kegyelmi időszak a magyar hitelezésben: a forintalapú, vagyis árfolyamkockázattól mentes új lakáshitelek átlagkamata soha nem volt még olyan alacsony (a novemberre vonatkozó adatok szerint 4,22%), mint most. A változó kamatozású hitelek átlagkamata 3,2%, a fix kamatozásúaké 5% környékén van. Ha még nincs hitelünk, a Pénzcentrum kalkulátorával érdemes megnézünk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés