Előfizetői tartalom

Örömhír a volt devizahiteleseknek: csökken a törlesztőrészlet

Portfolio
Hiába tartja már május óta 0,9 százalékon az alapkamatot az MNB, a meglévő lakossági hitelek kamatszintje és ezáltal törlesztőrészlete azóta is csökken, a Bubor ugyanis egyre jobban elszakad az alapkamattól. Ehhez kapcsolódó hír, hogy november 1-jével átvette a jegybank a Bubor és más referenciamutatók kezelését a Magyar Forex Társaságtól.

A jegybank adatai szerint a 2012-es 2700 milliárd forintról 6000 milliárd forint fölé emelkedett a budapesti bankközi referenciakamat, vagyis a Bubor alapján árazott hitelek állománya Magyarországon. A változást elsősorban a devizahitelek tavalyi konverziója okozta, ezek kamatozását ugyanis a forintosítást követően egységesen a 3 havi Buborhoz kötötték a jogszabályok. A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés