Előfizetői tartalom

Rémálom az Economist címlapján

Portfolio
Nem csak Kína bankrendszere vagy az eurózóna miatt kell aggódni, a globális pénzügyi rendszerre ugyanis még legalább olyan negatív hatással bírhat az amerikai lakáspiac is. Igen, az a lakáspiac, amely a 2008-as válság kirobbanásának mozgatórugója is volt, és igen, az a lakáspiac, ahol a problémákat okozó szörnyet még mindig nem sikerült térdre kényszeríteni - írja az Economist.

Jobban megnézve, nem olyan jó a helyzetAz, hogy a lakáspiaci veszély ennyi éven keresztül "láthatatlan" maradt, annak köszönhető, hogy a piac látszólag rendben van. Az ingatlanárak korábbi csúcspontjaik felé araszolnak az USA-ban, ennek köszönhetően a ház értékénél nagyobb jelzáloghitellel rendelkezők száma a korábbi 25%-ról 10% körülre esett vissza. Erről itt is írtunk:Kapcsolódó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés