Előfizetői tartalom

Rettegjenek az autóhitelesek? - Talán mégse, van remény

Február 1-jével forintosítják a jelzálogfedezetű lakossági devizahiteleket Magyarországon, kimaradnak azonban a buliból az autóhitelesek, az autólízingesek és a személyi kölcsönnel rendelkezők is. Őket most nagyon érzékenyen érinti a svájci frank irdatlan erősödése, hiszen az árfolyammal arányosan megnő a tartozásuk és a törlesztőrészletük is. Egyetlen mentsváruk az üzemanyagárak esésén kívül az lehet, hogy a hitelük hamarosan lejár. A hátralévő futamidő szempontjából szerencsére viszonylag kedvező a kép: a személyi kölcsönök kétharmada ugyanis 2015 végéig, az autóhitelek kétharmada pedig 2016 végéig kifut.

Cikkünk írásának pillanatában, pénteken 325 forint körül mozog a svájci frank árfolyama, ami azt jelenti a nem jelzáloghitellel rendelkező frankhitelesek számára, hogy a decemberi 258 forintos átlagos frankárfolyamhoz képest negyedével nőhet meg a tartozásuk és a törlesztőrészletük, eltekintve az elszámolástól, amelynek kedvező hatásait könnyen kiolthatják e változások....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés