Előfizetői tartalom

Velünk maradnak a nulla közeli kamatok, csúcson a vállalati hitelezés

Portfolio
2020-ig biztosan fennmarad a jelenlegi alapkamat, és 2019 elejéig a nulla közeli 3 havi BUBOR is - mondta a Nagy Márton MNB-alelnök a Figyelő TOP200 konferenciáján. Zolnai György, a Raiffeisen vezérigazgatója szerint a vállalati hitelpiac már a ciklus tetején jár, így nem kívánnak még nagyobb kockázatokat vállalni itt. Balog Ádám, az MKB vezérigazgatója a vállalatok tőkeerejének növelését és a digitalizációt is nagy kihívásnak nevezte.

2020-ig biztosan fennmarad a jelenlegi 0,9%-os alapkamat, akár továbbra is. A 3 havi BUBOR jelenleg 3 bázisponton áll, ez 2019 elejéig fenn tud maradni. A reálkamatok a következő 7 évben negatívak maradhatnak - mondta Nagy Márton MNB-alelnök. Fontosnak nevezte, hogy a hozamgörbe meredeksége csökkenjen, a fix kamatozású hitelek egyre olcsóbbak legyenek. Míg más országokban 80% fölött...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés