Előfizetői tartalom

Viszlát, ingyen forrás! - Árverseny és harc jön a lízingpiacon

Portfolio
Idén a két legfontosabb piacmozgató program az NHP és az Eximbank refinanszírozási lehetőségei voltak a magyar lízingpiacon, jövőre azonban jelentős változásokra kell készülni az NHP kivezetésével. Hatvani Dániel, a CIB Lízing vezérigazgatója szerint az ingyenes forrás nélkül nehezen lesznek tarthatóak az alacsony árak a finanszírozó cégek részéről, így az NHP kivezetése a kereslet valamekkora lemorzsolódásával fog járni. A Portfolio-nak adott interjúban kitért arra is, hogy milyen trendek jellemzik ma a lízingpiacot és milyen változások várhatóak a következő években.

Milyen események és (refinanszírozási) programok mozgatják idén a magyar lízingpiacot? A két legfontosabb a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Hitelprogramja (NHP) és az Eximbank refinanszírozási lehetőségei. Az MNB adatai alapján a programban rendelkezésre álló források csaknem egyharmadát lízing formában vették igénybe a vállalkozások, ami azt mutatja, hogy a lízing egy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés